1 Numeroiden muistaminen kuvina

Numerojen koodaus sanoiksi ja kuviksi on menetelmä, jolla numeromuotoiset salasanat, tunnukset, puhelinnumerot jne. voidaan muistaa numerojen sijasta kuvina.

Treenaa muistiasiOnko sinulla vaikea muistaa kaikkien pankki- ja luottokorttien tunnukset ?

Onko lompakossasi lappunen, josta ”lunttaat” salasanasi, vai käytätkö vain yhtä tunnusta joka paikassa ?

Täällä oppaalla hallitset numeromuotoiset tunnukset muistissasi kuvina. Kun muutat numerokoodin kuvaksi, et voi muistaa sitä väärin. Numerot siinä eivät voi vaihtaa paikkaa. Kuvan muistaminen on helppoa.

Numerot tai luvut koodataan ensin sanoiksi ja sitten sanat kuviksi. Kuvat pitää nähdä ”sielun silmillä” tai sitten hakea esimerkiksi Google kuvahausta sanoille sopiva kuva.

Katso lyhyt video numerojen koodaamisesta sanoiksia ja kuviksi

Pankkitunnukset, laitteiden sisään kirjautumis-, käyttäjätunnukset ja salasanat, sotutunnukset, ajoneuvojen rekisteritunnukset, ovikoodit, varashälyttimet, puhelinnumerot jne pitää aina muistaa itse. Niitä ei voi ainakaan kaikkia antaa millekään ”One Key” ohjelmalle.

Näiden syiden vuoksi numerot kannattaa koodata kuviksi muistamista varten.

 Salasanojen muistaminen ilman pelkoa virheistä on helppoa muistitekniikan avulla.

Tekniikassa salasanan numerot muunnetaan sanoiksi ja sitten sanat kuviksi. Kahdeksanmerkkinen salasana voidaan muuntaa 3-4 sanaksi / kahdeksi yhdyssanaksi ja niitä vastaaviksi kuviksi. Kerran mieleen painettu kuvallinen salasana jää muistiin vaikka loppuelämäksi ilman väärin muistamisen pelkoa.

Oppaan sivut aukeavat allaolevista nuolista.

CC1 NUMEROJEN KOODAUS kopio
Advertisements
Jaa tämä kavereille