1. Pelikorttien muistaminen

Pelikorttien muistamisen tekniikka.

Pelikorttien muistaminen on tietysti tärkeää vain jos harrastat pelaamista.

Korttipeleissä pitää muistaa pelatut kortit nopeasti ja usein vielä järjestyksessä. Tällöin yleensä käytetään valmiiksi rakennettua järjestelmää, jossa kullekin pakan kortille annetaan tunnisteeksi joko kuva esineestä ( Numeroiden koodaus sanoiksi ) tai henkilö ( Dominic System ).

Korttien muistamisessa on täsmälleen sama ongelma kuin numeroiden muistamisessakin. Kortti tai numero on irrallinen tieto, joka ei assosioidu mihinkään ja siksi se on lähes mahdoton muistaa.

Jos kuitenkin kortti kytketään aivoissamme johonkin esineeseen tai henkilöön, on sen muistaminen jo huomattavasti helpompaa.

Kaikki maailman muistimestarit luovat muistettavista pelikorteista tarinan, joka kulkee ennalta suunniteltua reittiä pitkin. Reitillä on sitten pysähdys / muistipaikkoja, joihin sijoitetaan tapahtuma, jossa on jokin tunnettu henkilö. Dominic järjestelmässä yksi tapahtuma tallentaa kolme korttia. Numerojen koodaus sanoiksi järjestelmässä ei ole välttämättä tapahtumia lainkaan, vaan pysähdyspaikalla on esine tai asia.

Oppaan sivut aukeavat allaolevista nuolista.

CC1 PELIKORTIT kopio
Advertisements
Jaa tämä kavereille