Posted on

Ikuinen nuoruus löytymässä ?

nuoruuden entsyymi

Ikuisen nuoruuden haaveesta tulee totta.

Hiirikokeella onnistuttiin tämä teoria näyttämään toteen. Harvardin yliopiston professori, Ronald DePinho on onnistunut lisäämään hiirien telomeraasi entsyymin tuotantoa. Nämä entsyymit estävät solun ikääntymistä ja kuolemaa.

Hiirikoe

Solujen nuorentuminen on saatu aikaan myös liikunnan lisääntymisellä . Illinoisin yliopiston professori Justin S. Rhodes on tutkinut liikunnan merkitystä aivoille monissa tutkimuksissa. Hän kertoo että, liikunta vaikuttaa aivoihin lisäämällä adrenaliinin, hapen ja energian määrää aivoissa. Ristisanoilla tai tietokonepeleillä et saa samaa vaikutusta. Hänen mukaansa tärkein syy on aivojen hippokampuksen aktivoituminen, mikä lisää aivosolujen määrää. Hippokampus alkaa pienentyä 1% vuositahtia 20 ikävuoden jälkeen, mutta liikunta voi täysin estää sen.

On myös havaittu erään diabeteslääkkeen pidentävän käyttäjiensä elinvuosia. Yleisesti käytettyä diabeteslääkettä metformiininia nautitaan tabletteina. Cardiffin yliopiston tutkijat vertasivat yli 78 000:n metformiinia nauttivan diabetespotilaan terveydentilaa 90 000 terveeseen henkilöön. Yllättäen diabetes potilaat elivät 18% kauemmin kuin vertailuryhmän terveet henkilöt.

Niinikään antamalla vanhoille koe-eläimille nuorempien verta, on saatu ikääntyneet nuorentumaan. Yhdysvaltalaistutkijan Karoly Nikolichin tutkimusryhmä ruiskutti iäkkäisiin hiiriin 18 vuotiaiden nuorten ihmisten verta kolmen viikon ajan kaksi kertaa viikossa. Iäkkäät hiiret nuorentuivat käsittelyn seurauksena. Syyksi Nikolich kertoo, että nuorten veressä ei ole tulehduksia aiheuttavia proteiineja kuten iäkkäiden veressä. Samanlainen tulos oli saatu aikaan myös aiemmin käyttämällä nuorten hiirien verta

Useat viimeaikaiset tutkimustulokset osittavat, että ikuinen nuoruus on sittenkin saavutettavissa.

Solujemme vanhentumisprosessi tunnetaan jo hyvin ja nyt on löytynyt tapoja puuttua tähän prosessiin useillakin eri tavoilla.

Nuorentuminen

Evoluution edellytys oli, että solut lisääntyvät ja vanhemmat kuolevat. Siksi evoluutioon on voinut osallistua vain solut, joilla on elämän päättymisen ominaisuus.

Vanhentuminen johtuu nykyisen tietämyksen mukaan kromisomiemme päässä olevan telomeerin lyhetymisestä jokaisessa solun jakautumisessa. Solun elämä päättyy, kun telomeeri on loppunut. Antamalla kantasoluille telomeraasi entsyymiä saadaan telomeeri pitenemään.

 

Advertisements
Jaa tämä kavereille