Posted on Jätä kommentti

Kurkuma. Muistin parantaja.

Intialainen

Kurkuma, ihmelääke aivoille

Kurkuma ja sen aivoja vitalisoiva vaikutus löydettiin, kun alettiin ihmetellä, miksi Intian maaseudulla elävillä esiintyy vähemmän Alzheimerin tautia kuin kaupungeissa tai Länsimaissa.

Johtopäätös oli kurkuma mauste, jota Intiassa käytetään päivittäin lapsesta vanhukseen.

Curcumin, jota myös tumeric`ksi kutsutaan, on vuosituhansia Intiassa käytetty mauste, joka antaa curry`lle keltaisen värin. Sen curcumin`iksi kutsuttu ainesosa on voimakkaasti tulehduksia ehkäisevä. 

Tulehdustaudit

Useat asiantuntijat ovat sitä mieltä, että lähes kaikki Länsimaiden krooniset taudit kuten sydän- ja verisuonitaudit, syöpä, tyypin 2 diabetes ja muistisairaudet kuten Alzheimer ovat tulehdusperäisiä.Tämän vuoksi tulehduksia ehkäiseviä antioksidantteja pyritään käyttämään sekä tietysti löytämään yhä uusia ja yhä parempia. Kurkuma tuli muotiin vasta muutamia vuosia siten. Sen käyttö on räjähdysmäisesti kasvamassa.

Kurkuman tärkein ominaisuus on tulehdusten lievittäminen. Katso linkit:

Kurkumin estää NF-kB tulehduksia edistävän molekyylin toiminnan ilman sivuvaikutuksia.

Kurkumin siis käytännössä estää ns. vapaiden radikaalien soluja tuhoavia prosesseja. Se neutraloi vapaita radikaaleja ja aktivoi kehon omia antioksidanttisia entsyymejä.

Kurkumin lisää aivoissamme BDNF hormonin määrää. Tämä hormoni aktivoi aivojemme neuronien toimintaa.

Alzheimerin taudissa aivoihimme kertyy samoja haitta-aineita kuin unen puutteessakin. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kurkuma vähentää Alzheimerin tautia sairastavien henkilöiden beta-amyloidien määrää aivoissa.

Kurkumalla ei ole todettu mitään haittavaikutuksia, mutta valtavasti potentiaalia muistin, muistisairauksien, sydän- ja verisuonitautien, syövän ja 2-tyypin diabeteksen ehkäisyssä. Tutkimuksia tarvitaan kuitenkin lisää.

Liitä kurkuma päivittäiseen ruokavalioosi muiden terveellisten aineiden joukkoon.

Itse curcumin ainesosaa mausteessa on vain 3%. Kurkumaa pitäisikin käyttää päivittäin pippurin ja rasvaisen ravinnon yhteydessä, jotta se imeytyisi riittävästi. Curry mausteessa on kurkumaa, chiliä ja mustaa pippuria.

Tutustu kurkuman ihmeisiin lisää täältä:

Logo 27032017

Advertisements
Jaa tämä kavereille
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.