LP21 Lue nopeammin

Lue nopeammin. Se on avain menestykseen.

Lue nopeammin

 

Maailman rikkaimmat sanovat, että lukeminen on ollut heidän menestyksensä tae. Näitä huippulukijoita ovat, Bill Gates, Warren Buffet, Mark Zuckerberg, Oprah Winfrey, Elon Musk ja monet muut menestyneet. He  lukevat päivittäin useita tunteja, vaikka julkisuus ja liiketoimet täyttävätkin heidän kalenterinsa. Business insiderin mukaan 7 Amerikan presidenttiä lukivat harvinaisen paljon ja nopeasti. Abraham Lincoln, J.F. Kennedy, Bill Clinton muun muassa.

Lue nopeammin. Opettele lukemaan 2-3 kertaa nopeammin. Se on mahdollista harjoittelemalla.

Opettele selaamaan nopeasti lehtiä, nettiä ja sähköposteja.

Lukunopeus riippuu siitä, kuinka nopeasti tunnistamme sanat.

Harjoittelemalla opit tunnistamaan sanat lukematta kirjaimia erikseen. Pikalukemisen harjoittelulla pakotamme itsemme pois vanhoista tavoista.

Koulussa opimme lukemaan sana/tavu kerrallaan ja reippaasti ääneen lukien. Vieraita kieliä opiskellessamme niin ikään äännämme sanat mielessämme. Näin lukunopeutumme on käytännössä sama kuin puhenopeus n. 150 sanaa /min.

Voit KAKSIN- KOLMINKERTAISTAA lukunopeutesi harjoituksilla.

Kaikkia tekstejä ei lueta samalla nopeudella.

Osaa lukemastamme ei ehkä olisi pitänyt lukea ollenkaan.

Lue oikealla tekniikalla

Dekkareita, kaunokirjallisuutta, helppoa tietokirjallisuutta ja lehtiartikkeleita voi lukea 300-400 sanaa/min nopeudella (siis kaksin- koliminkertaisella nopeudella).

Nettiä, sähköposteja ja lehtiartikkeleita kannattaisi useimmiten lukea selaamalla. Selaamalla hidastat vauhtia vain, kun kohtaat sanoja, jotka herättävät mielenkiintosi. Selaamisessa vauhti on tuhansia sanoja minuutissa, vaikka valtaosaa sanoista ei edes lueta.

Vaikeasti ymmärrettäviä tai paljon muistettavaa sisältäviä tekstejä tulee lukea hitaasti pohdiskellen. Pohdiskelu antaa asioille merkityksen ja siten ne painuvat muistiin.

Lue aina ensin kirjan tai artikkelin sisällysluettelo ja yhteenveto. Jos päätät jatkaa, lue selaamalla nopeasti läpi ja katso onko siellä sellaisia otsikoita, kuvia tai sanoja, jotka herättävät mielenkiintosi.

Katso vielä sisällysluettelosta, mitkä kappaleet olisivat lukemisen arvoisia. Jos et ole varma, älä lue. Haaskaat todennäköisesti aikaasi.

Opettele PIKALUKEMINEN ja SELAAMINEN.

HARJOITUSOHJELMANI avulla opit oikean lukutekniikan parissa kuukaudessa.

Lukujärjestys pikalukemiseen
Lukujärjestys pikalukemisen opetteluun

 

 

 

 

 

 

Pikalukeminen I
Opi lukemaan kolminkertaisella nopeudella

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lukeminen selaamalla
Opi lukemaan selailemalla

 

 

 

 

 

Advertisements
Jaa tämä kavereille