Posted on Jätä kommentti

Musiikista tehdään täsmälääkettä.

Musiikki on lääkettä

Musiikin lääketehdas

Presidentti Ahtisaaren poika Marko on saanut miljoonarahoituksen yritykselleen , joka pyrkii tutkimuksin todentamaan musiikin vaikutuksen uneen, stressiin, ahdistukseen ja kipuun. Hänen partnereinaan on kuuluisia IT alan guruja, jotka ovat aiemmin sijoittaneet Facebookiin ja Linkedin:in. He pyrkivät tekemään musiikista täsmälääkettä.

Musiikilla näyttää olevan valtava vaikutus sekä tunteisiin että koko kehoon todetaan Nevadan yliopiston raportissa.

Nopeatempoinen musiikki piristää ja tekee mielesi positiiviseksi ja optimistiseksi. Hidastempoinen taas rauhoittaa, laukaisee lihasjännityksiä ja vähentää stressiä. Musiikki on ehkä paras mielen tasapainottaja, varsinkin, jos yhdistät sen kuntoiluun, joogaan tai meditointiin. Musiikki pitää tietysti valita treenin mukaan. Levyjä ei tarvitse ostaa tai maksaa kalliita kk-maksuja. Hae vain netistä esim Youtubesta hakusanoilla vaikka “music for relaxation” tai “music for jogging” tai “music for meditation”.

Musiikki 60 tahtia minuutissa synkronoi aivosi alfa-aalloille ( 8-14 Herz ). Tällä aallonpituudella et vielä nukahda, mutta olet täysin rauhoittunut. Yleensä puhallinsoittimet, kuten huilut ja yllättäen rummut näyttelevät tärkeää osaa rauhoittavassa musiikissa.

Voit myös valita musiikkia Youtubessa haulla “ relaxing music with nature sounds”.

“relaxation jazz music for stress relief and healing”

Esimerkiksi tätä 2,5 tunnin jazz musiikkia on jaettu Youtubessa 28 miljoonaa kertaa.

Valitse itse kulloiseenkin tilanteeseen sopiva musiikki. Latauskerrat eivät sittenkään ratkaise. Vähän ladattu saattaa vain olla tuore. Sinulle voi sopia paremmin joku omaperäisempi.

Usein musiikki häiritsee keskittymistäsi. Tutkimuksissa on viime aikoina kuitenkin löydetty viitteitä siitä, että voi olla myös häiritsemätöntä taustamusiikkia, joka vaikuttaa tajuntamme taustatasolla. Pääsääntö on, että pystymme keskittymään vain yhteen asiaan kerralla. Jotkut meistä ovat nopeita vaihtamaan keskittymistä asiasta toiseen. Varsinkin ne, jotka puhuvat päivittäin kahta tai useampaa kieltä.  Hekään eivät pysty keskittymään enempää kuin yhteen asiaan kerralla, mutta he ovat oppineet vaihtamaan keskittymisen kohdetta nopeasti

Uusimmat tutkimukset antavat kuitenkin viitteitä siitä, että tietynlainen musiikki voisi toimia tajuntamme taustalla heikentämättä keskittymistämme.

1,5 tunnin Piano bar jazzia tässä alla on ladattu yli 10 miljoonaa kertaa.

Tätä Motown jazzia on ladattu “vain” 5,5 miljoonaa kertaa.

“Muistin kehittäminen” oppaassa on yli 50 tieteellisesti todennettua tapaa kehittää muistia. Ne kaikki ovat samalla stressin hallintaa. Valitse oppaasta omat keinosi kääntää negatiivinen stressi positiiviseksi.

Osta sivustoltani ”Muistin kehittäminen” opas. Voit ladata sen laitteellesi tai lukea sivustoltani aina uusimman version.

Opas muistin kehittämiseen
Advertisements
Jaa tämä kavereille
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.