Siirry suoraan sisältöön

Nuoruuskoodi 6. Nälkä puhdistaa ja parantaa.

Nälänhätä

Viimeisin nälänhätä, josta on jäsentynyttä, luotettavaa tietoa, oli Kuuban 1989 alkanut nälänhätä, joka johtui Neuvostoliiton romahtamisesta. Nälkä Kuubassa ei lopulta ollutkaan katastrofi. Kulutus romahti, mutta ihmiset olivat terveempiä kuin ennen. Kun elintaso nälänhädän jälkeen vähitellen palautui, palasivat myös elintasosairaudet. Nälkä siis pudistaa ja parantaa.

Enemman terveita elinvuosia

Neuvostoliitto.

Neuvostoliitto oli poliittisista syistä ylläpitänyt lähes täydellisesti Kuuban taloutta. Kun Neuvostoliitto romahti, myös Kuuban vienti ja tuonti romahtivat yhdessä yössä 1989. 

Kuuban elintarvikkeiden- ja öljyn tuonti Neuvostoliitosta loppui. Se merkitsi 75 prosentin pudotusta elintarvikehuollossa. Myös energian tuonti puolittui. Kaiken tämän tuloksena Kuuban bruttokansantuote putosi 65%. Vertailun vuoksi me puhumme nyt (2020) 5-10% pudotuksesta koronakriisin vuoksi.

Elintaso

Kaikki elintasoa ja elämän laatua kuvaavat tunnusluvut kertovat katastrofista. Ennen romahdusta puhdasta vettä oli lähes kaikilla ja sen jälkeen vain 26 prosentilla väestöstä. 

Väestön kalorien saanti oli ennen 1989 lähes 2900 kaloria ja sen jälkeen 1860 kcal / hlö / päivä. Lääkkeiden maahantuonti putosi 227 milj dollarista 67 miljoonaan dollariin.

Nalkakriisin seuraukset

Lisää ongelmia.

Kuuban ongelmia lisäsi vielä kaksi hurrikaania ja raakasokerin hinnan romahtaminen. 

USA vielä lisäsi Kuuban ahdinkoa estämällä amerikkalaisten yhtiöiden toimintamahdollisuuksia Kuubassa. Tämä vähensi lääkkeiden tuontia 70%.

Kuuba ajautui taloudelliseen eristykseen, koska amerikkalaiset painostivat muitakin maita tekemästä yhteistyötä Kuuban kanssa. Tarkoituksena oli tietenkin painostaa Fidel Castroa ja lisätä kansan tyytymättömyyttä häneen. 

Kuuba joutui siirtymään halvan energian taloudesta alhaisen energian käytön ja intensiivisen työvoiman käytön talouteen. Talous palasi aikaan ennen teollista vallankumousta ja kansainvälistä kauppaa. Tuhannet kuubalaiset yrittivät paeta Kuubasta USA:han.

Terveys kohentui

Tutkimusraportti Kuuban elintarvikekriisistä 1990 summaa: 

Vuosien elämä talouden taantumassa muutti ihmisten elintapoja terveellisemmiksi kuin ennen taantumaa.”Overall, it seems that several years of living a life of economic decline and changed life-styles left people similarly healthy or healthier than before. ”

Elintaso ja sairaudet

Aivot

Tutkimus toisen maailmansodan keskitysleireillä nälkään kuolleiden ruumiinavauksista kertoi kummallisesta yksityiskohdasta. Nälkä oli kutistanut ihmisten kaikki elimet- paitsi aivot. Evoluutio on havainnut aivot tärkeimmäksi välineeksi nälästä selviämiselle. 

Ravinnon puutteessa kekseliäisyys takasi parhaiten hengissä säilymisen. Kun nälkä alkaa kurnia, aivot valpastuvat ja valmistautuvat ravinnon hankintaan 

Nälkä oli kutistanut ihmisten kaikki elimet- paitsi aivot.

Ravitsemusfysiologian professori Marja Mutanen Kertoo Helsingin Sanomissa: ”Jos eläinkokeista saatua tietoa sovellettaisiin suoraan ihmiseen, voitaisiin sanoa, että paasto uudistaa elimistöä tavalla, joka edistää terveyttä ja saattaa jopa pidentää elämää”. Hiirikokeissa on havaittu paaston vaikuttavan soluihin, elimistön pienimpiin. Nälkä patistaa soluja uusiutumaan, ikään kuin siivoamaan itseään sisältäpäin. 

Paasto uudistaa elimistöä tavalla, joka edistää terveyttä ja pidentää elämää.

Paastoamalla saat kehosi puhdistettua samalla kun kuolleet solut käytetään toimivien solujen energiaksi ja rakennusaineiksi. Järjestelmä hidastaa hyvin toimiessaan ikääntymistä ja ylläpitää terveyttä.


Amyloidit, jotka estävät aivohermojen signaaleja ovat itse asiassa kuolleiden tai viallisten solujen kasaumia, jotka aiheuttavat dementiaa, Alzheimerin- ja Parkinsonin tautia, syöpiä jne.

Tilaa Uutiskirje

Palaa : Etusivulle

Katso; Nuoruuskoodi 1.Enemmän terveitä elinvuosia.

Katso; Nuoruuskoodi 2. Aktivoi viallisten solujen kierrätys.

Katso; Nuoruuskoodi 3. Miksi Ikäännymme, vaikkei tarvitsisi.

Katso; Nuoruuskoodi 4. Mitä käytät, se kasvaa ja vahvistuu.

Katso; Nuoruuskoodi 5. Länsimainen elämäntapa.

Katso; Paasto. Niukka, rytmitetty ruokavalio pitää vireänä.

Jaa muillekin