Eliniän pidentämiseen on viime vuosina löytynyt useita menetelmiä aivan luonnonmukaisista kemiallisiin lisäaineisiin tai manipulaatioihin perustuviin. Mittaamisen menetelmätkin DNA:n markkereihin perustuvina ovat jo todella luotettavia. Mittaus ennen ja jälkeen testijakson kertoo luotettavasti tuloksen, edellyttäen, että myös vertailuryhmä on asianmukaisesti laadittu.
Elämäntavan ja ravinnon yhdistelmällä (Nuoruuskoodi) saatiin ällistyttävän hyvä tulos ihan luomu-menetelmällä 2021 julkaistun tutkimuksen mukaan.

Ikääntyminen.
Ihmisten ikääntyminen on tämän päivän kehittyneissä maissa valtava ongelma. Se aiheuttaa lääketieteellisiä, taloudellisia, sosiaalisia ja poliittisia ongelmia. Näitä voitaisiin ratkaista ikääntymistä hidastamalla, jolloin sairauksista johtuvia kustannuksia voitaisiin alentaa ja säilyttää ihmisten työkykyä pidempään.
Ikääntyminen ilmenee solutasolla solun toimintakyvyn virheinä, jotka kumuloituvat aina solun jakautuessa. Virheet ilmenevät vääristyneenä geenien aktivointina ja solun muuttumisena vähitellen ns. ”yli-ikäiseksi” (senescent). Solun ohjelmointi uudelleen palauttaisi sen alkuperäisen epigeneettisen (DNA:n ulkopuolisen perimän) sisällön ja oikean toimintatavan. Ei kuitenkaan ole tiedetty, miten se tapahtuisi. Onko solulla olemassa backup kopio? Sehän merkitsisi solun ”nuorennusleikkausta”.
Useimmissa ikääntymisen hidastamiseen pyrkivässä tutkimuksessa pyritään vaikuttamaan mTOR molekyyliin keinotekoisesti. Tarkoituksena on matkia kalorien rajoittamista kääntämällä mTOR lepoasentoon ja siten pysäyttää elimistön liiallinen kasvun tilassa olo. Tällaisen toimenpiteen mahdollisista sivuvaikutuksista ei kuitenkaan ole varmuutta varsinkaan Rapamycin molekyylin osalta. Toinen molekyyli Metformin taas on laajalti testattu ja käytetty diabetes hoitona. Jatkuva kasvu kuluttaa elimistöä ja estää levon sekä vaurioiden korjaamisen.
Lue lisää ja liity jäseneksi
Oletko jo jäsen?
Kirjaudu sisään