Evoluutio
Miljoonien vuosien evoluutiomme aikana ravintomme on vaihdellut eri vuodenaikoina. Kesällä vihanneksia ja hedelmiä, talvella juureksia ja kaikenlaista lihaproteiinia. Kesä oli yltäkylläisyyden aikaa. Talvi taas paljolti niukkuutta ja rasvavarastojen purkamista.
Ruoka on aina pitänyt hankkia fyysisellä työllä eikä sitä juuri ole voinut varastoida, koska vielä luonnossa eläessämme lukittavia kaappeja ei ollut. Ruoka on syöty heti kun sitä on löytynyt. Elimistö on silloin ollut aktiivisimmillaan, geenimme, hormonimme ja suolistomme mikrobit.
Luonnossa ei ihmisellä ollut aamupaloja. Aamulla lähdettiin vasta ravintoa hankkimaan. Tätä varten aamulla lisääntyvä kortisoli nostaa veremme sokeritasoa, jotta energiaa riittäisi ravinnon hankkimiseen. Tätä yleistä ilmiötä kutsutaan nimellä ”Aamusokeri, (The dawn phenomen )”.
.
Evoluution aikana sairaudet usein johtuivat ravinnon niukkuudesta. Nyt sairaudet johtuvat liiasta ravinnosta ja jatkuvasta syömisestä.
Artikkelin sisältö.
- Ruokailun säätely
- Ravinnon määrän säätely.
- Ruokailurytmi.
- Aterian ajoitus.
- Syöpäkasvainten aineenvaihdunta.
- Rintasyövän leviäminen.
- metatutkimus ajoituksesta.
- Pätkäpaastot.
Lue lisää ja liity jäseneksi
Oletko jo jäsen?
Kirjaudu sisään