Sosiaaliset kontaktit ja muisti

Sosiaaliset kontaktit parantavat muistia.

Maastrichtin yliopiston tutkimuksen mukaan aktiivisuus ja sosiaaliset kontaktit paransivat ikääntyneiden ihmisten muistin toimintaa.

US National Library of Medicine raportin mukaan sosiaaliset kontaktit paransivat aivojen ja muistin toimintaa myös nuorilla ja täysin terveillä henkilöillä.

Sosiaalinen aktiivisuus stimuloi laaja-alaisesti kaikkia aivojen osia ja siksi parantaa aivojen toimintaa. Keskusteluissa omien ajatusten esittäminen muille selkeällä tavalla haastaa aivoja vahvasti. Aivan samoin toisten tunteiden ja näkemysten huomiointi aktivoi aivoja estämällä urautumista. Sosiaalinen aktiivisuus on siis huomattavasti muistipelejä tai muistiharjoituksia tehokkaampaa.

Sosiaaliset kontaktit ovat aivoille paljon monipuolisempia kuin esimerkiksi kirjan lukeminen tai yksin opiskelu.

Sosiaalisissa tilanteissa muiden positiivisuus auttaa omasta stressistä vapautumista. Ystävät auttavat vaikeissa tilanteissa ja sinunkin tulee auttaa muita heidän vaikeuksissaan. Sosiaalisessa kanssakäymisessä osaamme helpommin suhteuttaa omat ongelmamme muiden ihmisten ongelmiin emmekä paisuta omiamme. Näin vältämme stressiä ja vapautamme aivomme hyödyllisempään toimintaan.

Advertisements
Jaa tämä kavereille