ANKI Muistikortit luetteloiden, nimien, tunnusten jne. muistamiseen

19,00 

Muistikortit muistin tueksi.

Muista kertaamalla

Muistikortit muistin tueksi sopivat hyvin, jo nimensäkin mukaan nimien,  luetteloiden ja numeroiden, esimerkiksi salasanojen ja tunnusten opettelemiseen.

Koetko hankalaksi muistaa nimiä, pankkitunnuksia ja muita sen kaltaisia vaikeasti muistettavia asioita?

ANKI Muistikorttijärjestelmää käytetään myös laajalti vieraiden kielien sanojen ja fraasien opetteluun.

Salasanat ja tunnukset, jotka eivät itsessään merkitse mitään, ovat erittäin hankalia opetella. Voit muistaa numerot ja tunnukset oikein, mutta numerojen järjestys saattaa muistissasi muuttua.

Tuo ongelma voidaan kätevästi hoitaa muistitekniikalla, jossa numerot koodataan sanoiksi ja sanat assosioidaan mielessä kuviksi. Kuvaa vastaavat sanat on helppo palauttaa muistitekniikalla numeroiksi.

Tällöin kannattaa rakentaa ANKI muistikortit salasanoille. Ne kannattaa turvallisuussyistä laittaa salasanasuojattuun kansioon, pilvipalveluun, Dropboxiin tai Google Driveen.

Muistikorteilla voit aina silloin tällöin käydä läpi salasanasi, tietysti kuviksi koodattuina.

Muistikortit muistin tueksi on myös tieteellisesti todistettu menetelmä.

Muistikorttipohjainen opiskelu on todettu useissa tutkimuksissa ( Wikipedia,  LifeintheFastLine, Dunlosky,) parhaaksi menetelmäksi. Erityisesti opiskeltaessa vieraiden kielten sanoja, fraaseja ja ylipäätään vaikeasti opittavia luetteloita, henkilöiden nimiä, termejä jne.

Katso video, Salasanojen muistaminen muistikorteilla

 

Opettele myös henkilöiden nimiä muistikorteilla. Jos olet myynti- tai johtotehtävissä, on tärkeää muistaa asiakkaiden ja työkaverien nimet nopeasti. Pahin loukkaus ihmistä kohtaan on unohtaa hänen nimensä. Lähes kaikkialla maailmassa nimen unohtaminen on syvä loukkaus.

Tässä oppaassa opit:

 • Salasanojen siirto muistikorteille kortin Basic tyypillä ja vastauksena vain kuva.
 • Korttien mukautus, niin, että vastaus kirjoitetaan kysymyksen alle tulevaan laatikkoon.
 • Korttipakkojen tallennus omalle koneelle.
 • Pakkojen synkronointi.

Ohjaan sinut käyttämään Anki muistikortteja ilman, että sinun täytyy lukea pitkiä käyttöohjeita. Oppaassa on sekä video että pdf dokumentti.

Oppaan voit  ladata laitteellesi, kun olet maksanut ostoksesi.

En luovuta tietojasi minnekään. 

Et sitoudu mihinkään muuhun kuin tähän oppaaseen.

Jos et ole tyytyväinen, palautan rahasi.

Jaa tämä kavereille

Kuvaus

Muistikortit muistin tueksi on yleisin menetelmä vieraiden kielien sanojen ja fraasien opetteluun.

Kielten opiskelun sovelluksissa et ehkä heti huomaa sitä, mutta niissä kerrataan sanoja ja fraaseja, joihin opiskelija kirjoittaa vastauksen. Nämä kysymykset ja vastaukset ovat itse asiassa muistikortteja.

Muistikortit sopivat yhtä hyvin, jo nimensäkin mukaan, nimien, luetteloiden ja numeroiden, esimerkiksi salasanojen ja tunnusten opettelemiseen.

Anki muistikortti kertaamisen apuvälineenä
Anki muistikortti kertaamisen apuvälineenä

Luettelot, nimet, salasanat ja tunnukset, jotka eivät itsessään merkitse mitään, ovat erittäin hankalia opetella.

Luettelot ja vieraiden kielten hankalat sanat kannattaa viedä muistikorteille ja opetella jaksottaisen kertaamisen tekniikalla. Se on todettu tutkimuksissa parhaaksi menetelmäksi hankalasti muistettavien asioiden opiskelussa.

Voit muistaa numerot ja tunnukset oikein, mutta numerojen järjestys saattaa muistissasi muuttua.

Tuo ongelma voidaan kätevästi hoitaa muistitekniikalla, jossa numerot koodataan sanoiksi ja sanat assosioidaan mielessä kuviksi. Kuvaa vastaavat sanat on helppo palauttaa muistitekniikalla numeroiksi.

Jos tarvitsisimme vain parin pankin + pankkikortin salasanat ja tunnukset, siitä syntyy kuusi muistettavaa numerosarjaa. Se ei ole paljon. Lisäksi meidän tulee kuitenkin vielä muistaa tietokoneiden ja mobiililaitteiden salasanat ja tietysti sekä kotona että työpaikalla. Pilvipalveluiden, sähköpostilaatikkojen ja muiden tärkeiden palveluiden salasanat noihin lisättynä nostaa helposti muistettavien tunnusten määrän useisiin kymmeniin.

Jos vielä haluamme muistaa läheistemme sotu-tunnukset, puhelinnumerot ja kulkuneuvojen rekisteritunnukset, alamme olla lähes mahdottoman tehtävän edessä.

Tällöin kannattaa rakentaa ANKI muistikortit salasanoille. Ne kannattaa turvallisuussyistä laittaa salasanasuojattuun kansioon, pilvipalveluun, Dropboxiin tai Google Driveen.

Muistikorteilla voit aina silloin tällöin käydä läpi salasanasi, tietysti kuviksi koodattuina.

Kortin kysymys voisi olla  OP TUNNUS ja vastaus  Haukikilo poikanoita. Tai oikeastaan paljon fiksummin niin että, kysymys olisi kuva ja vastaus OP TUNNUS.

Juuri tämän voit tehdä ANKI muistikortti sovelluksella. On monia muitakin samalla periaatteella toimivia sovelluksia, mutta ANKI on täysin ilmainen.

Anki muistikortit muistin tueksi.

ANKIn toimintaperiaate on 1960 luvulla saksalaisen S. Leitnerin keksimä kortisto. Siinä muistiin painettavat asiat kirjoitettiin korteille. Kortin kääntöpuolelle kirjoitettiin vastaus.

Oikein muistettu kortti siirrettiin laatikossa eteenpäin seuraavan välilehden taakse. Ei muistettu tai väärin muistettu taas palautettiin takaisin alkuperäiseen laatikkoonsa.

Laatikossa oli välilehdet esimerkiksi seuraavasti:

 • Tänään
 • 3 päivän kuluttua
 • viikon kuluttua
 • 3 viikon kuluttua
 • 2 kuukauden kuluttua
 • 5 kuukauden kuluttua
 • vuoden kuluttua

Kalenteriin oli sitten merkittävä, milloin mitäkin laatikkoa käydään läpi. Tänään laatikkoa tietenkin joka päivä.

Kaikki tämä on nyt siirretty tietokonesovelluksiin. Sovellukset huolehtivat kalententerista ja muuntavat kertausrytmiä joustavasti.

ANKI ei häiritse sinua kysymyksillä, joihin vastauksen jo tiedät.

   

Opiskelija pänttää kokeisiin
Opiskelija pänttää kokeisiin

ANKI kuluu suureen joukkoon ilmaisohjelmia, jotka on kehitetty mahdollistamaan hyödyllisten ohjelmien käyttö niillekin, joilla ei ole varaa ostaa tai maksaa lisenssimaksuja.

Samalla periaatteella Ankiin on syntynyt suuri joukko ilmaisia korttipakkoja. Niillä voi opiskella pääasiassa kieliä, mutta pakkoja löytyy myös.

 • Fysiikasta
 • Kemiasta
 • Matematiikasta
 • Tietotekniikasta
 • Maantieteestä
 • jne

Ankia kannattaa käyttää luomalla omia pakkoja aina, kun ilmenee opiskeltavaa, joka vaatii yksitoikkoista ”pänttäämistä”.

Voit vaikka laittaa Trivial Pursuitin kysymykset Ankiin ja opetella ne ulkoa. Sitten loistat tiedoillasi ja ystäväsi ihmettelevät.

Voit myös opetella oppilaittesi, kurssikaveriesi, työkaveriesi ym nimet nopeasti muistikorteilla. Myös ammattisanastot ja liikennemerkit tai ohjelmointikielen käskyt ovat tyypillisiä ulkoa opeteltavia asioita, joista kannattaa tehdä muistikorttipakka.

Oman pakan luomisessa on se hyvä puoli, että pakkaa rakentaessasi tulet jo opiskelleeksi kyseistä asiaa. Pakan rakentaminen ei siis ole hukkaan heitettyä aikaa. Pakat voidaan lähes aina rakentaa kopioi / liitä menetelmällä. Se ei siis ole läheskään niin aikaa vievää kuin luulisi.

Avaat sivuston, josta aiot tuoda kuvia, äänitteitä, määritelmiä, fraaseja jne ja raahaat niitä korteille. Yhteen korttiin kuluu aikaa vain sekunteja.

Tällä sivulla opit

 • Salasana muistikorttien teko kortin Basic tyypillä ja vastauksena vain kuva
 • Korttien mukautus, niin, että vastaus kirjoitetaan kysymyksen alle tulevaan laatikkoon
 • Korttipakkojen tallennus omalle koneelle
 • Pakkojen synkronointi

Ohjaan sinut käyttämään Anki muistikortteja ilman, että sinun täytyy lukea pitkiä käyttöohjeita. Oppaassa on sekä video että pdf dokumentti.

Advertisements