Ale!

Pelikorttien muistaminen

40,00  29,00 

Pelikorttien muistaminen on tietysti tärkeää vain jos harrastat pelaamista.

Korttipeleissä pitää muistaa pelatut kortit nopeasti ja usein vielä järjestyksessä. Tällöin yleensä käytetään valmiiksi rakennettua järjestelmää, jossa kullekin pakan kortille annetaan tunnisteeksi joko kuva esineestä ( Numerojen koodaus sanoiksi ) tai henkilö ( Dominic System ).

Korttien muistamisessa on täsmälleen sama ongelma kuin numeroiden muistamisessakin. Kortti tai numero on irrallinen tieto, joka ei assosioidu mihinkään ja siksi se on lähes mahdoton muistaa.

Jos kuitenkin kortti kytketään aivoissamme johonkin esineeseen tai henkilöön, on sen muistaminen jo huomattavasti helpompaa.

Kaikki maailman muistimestarit luovat muistettavista pelikorteista tarinan, joka kulkee ennalta suunniteltua reittiä pitkin. Reitillä on sitten pysähdys / muistipaikkoja, joihin sijoitetaan tapahtuma, jossa on jokin tunnettu henkilö. Dominic järjestelmässä yksi tapahtuma tallentaa kolme korttia. Numerojen koodaus sanoiksi järjestelmässä ei ole välttämättä tapahtumia lainkaan, vaan pysähdyspaikalla on esine tai asia.

Korttien koodaus on kuitenkin muistettava salamannopeasti.

Dominic järjestelmässä pelikortit ovat henkilöitä.

Numerojen koodaus sanoiksi järjestelmässä pelikortit assosioidaan esineisiin.

Kummassakin järjestelmässä henkilöt tai esineet sijoitetaan ennalta suunnitellulle reitille. Reitillä voi olla 52 pysäkkiä tai vain 18 Dominic perusjärjestelmää käytettäessä.

Oppaassani olen laatinut valmiin järjestelmän, jossa on Person, Action ja Object 99 numerolle. Yhdistelemällä näitä numeroita voit muistaa vaikka kuinka monta korttipakkaa tai pitkiä numerosarjoja. Esittämäni valmiin järjestelmän voit tietysti myös muokata itsellesi sopivaksi.

Oppaassa on sekä video että pdf dokumentti sekä ladattava Excell.

Oppaan voit  ladata laitteellesi, kun olet maksanut ostoksesi.

En luovuta tietojasi minnekään. 

Et sitoudu mihinkään muuhun kuin tähän oppaaseen.

Jos et ole tyytyväinen, palautan rahasi.

Jaa tämä kavereille

Kuvaus

PELIKORTTIEN MUISTAMINEN

Kaikissa korttipeleissä pitää muistaa pelatut kortit nopeasti. Joissakin peleissä kortit pitää muistaa pelatussa järjestyksessä. Tällöin yleensä käytetään valmiiksi rakennettua järjestelmää, jossa kullekin pakan kortille annetaan tunnisteeksi joko kuva esineestä (Major System tai henkilö (Dominic System)).

Hyvin pitkäaikaista harjoittelua taas vaatii pitkien listojen muistaminen järjestyksessä (maailmanennätys 53 korttipakkaa, Tony Buzan)). Pitkien listojen muistamisen oppiminen ei ole 100 m juoksua vaan pikemminkin maratonia.

Listojen / pelikorttien muistaminen järjestyksessä tapahtuu kullekin kortille annetusta sanasta / henkilön nimestä. Määritetään kulkureitti ja sille sijoitetaan sanat / henkilöt järjestyksessä. Muisteltaessa kortteja kuljetaan ajatuksellisesti reitti läpi. Katsotaan keitä / mitä reitillä tavattiin.

Useimmat muistimestarit käyttävät myös Major systeemiä tekniikan tukena. Siinä henkilöt nimetään niin, että etu- ja sukunimet järjestyvät pysäkille Major Systeemin mukaan. Sillä tavoin nimet on helpompi muistaa. Major systeemin perusteet oppii 5 minuutissa. Järjestelmän systemaattinen käyttäminen vaatii vähän enemmän harjoittelua. Opit sen oppaastani “Numerot sanoiksi ja kuviksi”.

Jos harrastat korttipelejä, kannattaa ehdottomasti opetella tämä järjestelmä. Pelikorttien muistaminen helpottuu tällä tavoin ratkaisevasti. Pelaamisesta tulee mukavampaa. Korttipelien kuningas on mielestäni Bridge tai Contract Bridge, kuten sitä myös kutsutaan. Kontrahteja / tarjouksia tehtäessä pelaajat hahmottavat pelikorttien sijainteja eri pelaajien käsissä. Korkeimman tarjouksen antamisen jälkeen aletaan pelaamaan tarjousta kotiin. Silloin pitää muistaa kenellä oli todennäköisesti mitäkin kortteja ja lisäksi poistaa pelatut kortit pelaajien kuvitteellisista käsistä. Peli edellyttää strategian hahmottamista, mielikuvitusta ja erityisesti muistia.

Oppaassani olen laatinut valmiin järjestelmän, jossa on Person, Action ja Object 99 numerolle. Yhdistelemällä näitä numeroita voit muistaa vaikka kuinka monta korttipakkaa tai pitkiä numerosarjoja. Esittämäni valmiin järjestelmän voit tietysti myös muokata itsellesi sopivaksi.

Oppaassa on sekä video että pdf dokumentti sekä ladattava Excell.

 

Advertisements